Om kurset
«Konfliktarbeid i praksis», som totalt går over seks dager, gir en grundig innføring i forebyggende og gjenopprettende konfliktarbeid. Kurset er delt i tre samlinger (3+2+1 dager).
Del 1: 21.-23.oktober 2020 (09:00 – 15:00)
Del 2: 11. -12.november 2021 (09:00 – 15:00) – **fulltegnet**
Del 3: 10.februar 2022 (09:00 – 15:00) – **fulltegnet**
Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo
Deltakerne blir kjent med dialogsirkel og en rekke øvelser som fremmer et inkluderende og trygt læringsmiljø og som sikrer demokratisk deltakelse.
Det vil bli jobbet med tilrettelagte møter, mekling og elevmegling med forankring i gjenopprettende prosesser. Gjennomgående i opplæringen vil være fokus på «A Whole School approach» – og oppsummerende hvordan Trygg Læring kan brukes på alle nivåer og områder i skolen.
Som avsluttende oppgave oppfordrer vi deltakerne til å utarbeide en prosjektskisse for implementering av Trygg Læring på egen arbeidsplass. Vi vil gi klare retningslinjer for prosjektskissen og veilede i prosessen.
Arbeidsmåte
Gjennom praktiske øvelser legges det opp til høy grad av aktiv deltakelse, erfaringsdeling og felles refleksjon.
Mål for opplæringen
Opplæringen gir deltakerne et teoretisk og praktisk grunnlag for å bygge, vedlikeholde og gjenopprette relasjoner i skolehverdagen og er i tråd med generell del av læreplanen og kravene i Opplæringsloven. Opplæringen styrker skolens grunnlag for arbeid med de tverrfaglige temaene i fagfornyelsen.
Målgruppe
Kurset er rettet inn mot deltakere som er i en rolle der de i praksis har, kan eller skal påta seg spesifikt ansvar i arbeid med konfliktarbeid i praksis. Det kan være kontaktlærere, sosiallærere/rådgivere, miljøarbeidere, ledere i skoler og barnehager, pedagogisk psykologisk rådgivere, ansatte i innsatsteam/ ressursteam, og andre med relevante arbeidsoppgaver.